Belgische componist Dirk Brossé in de running voor internationale filmmuziekprijs

02/03/2023

De wereldvermaarde Gentse dirigent en meervoudig bekroonde componist Dirk Brossé (°1960) is door de International Film Music Critics Association (IFMCA) genomineerd voor zijn filmmuziek bij de Vlaamse documentaire Onze Natuur, De Film over de onvermoede en gavarieerde natuurpracht in eigen land.

Maestro Dirk Brossé reed in veertig jaar al een indrukwekkend en rijkgeschakeerd muzikaal parcours. Hij studeerde aan conservatoria in België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland, was gastdirigent van meerdere gerenommeerde symfonie- en nationale orkesten in Europa, Amerika en Azië, is momenteel muziekdirecteur van onder meer het filmfestival van zijn geboortestad Gent en hoofddocent compositie en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Voorts componeerde hij meer dan 400 werken, waarvan concerti, oratoria, liederen, kamer- en symfonische muziek en muziek voor musicals, theater, films en televisie. Al lang ijvert hij ervoor filmmuziek naar de concertzalen te brengen. Hij heeft ruim 100 cd’s opgenomen en samengewerkt met José Van Dam, Barbara Hendricks, Randy Crawford, John Williams, Toots Thielemans, Mel Brooks, Sinead O’ Connor, Maurice Jarre, Michel Legrand, Youssou N’Dour, John Malkovich en zovele andere musici, regisseurs, producenten en schrijvers van wereldnaam.

De nominatie in de categorie Best Original Score for a Documentary van de IFMCA-prijzen is alvast een nieuwe prestatie, die hij hopelijk tijdens de uitreiking op 23 februari weet te verzilveren.