En de Academy Award gaat naar … Barco

22/02/2024

Barco wint de prestigieuze Scientific and Engineering Academy Award voor zijn ongeëvenaarde laserprojector in bioscopen. Een historische bekroning voor zijn leiderschap en bijdrage aan de technologische vooruitgang in de filmindustrie.

Jaarlijks reikt de Amerikaanse Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Hollywood de wereldbekende Oscar-filmprijzen uit. Nu heeft ze ook de rode loper uitgerold voor het Belgische technologiebedrijf Barco, dat verbluffende kijkervaringen aanbiedt bij evenementen, in bioscopen, musea ... Barco wint de prestigieuze Scientific and Engineering Academy Award voor zijn baanbrekende lasertechnologie, een beetje de Oscar voor beeld en geluid, zeg maar. Want ook zijn Dolby Cinema-geluidssysteem wordt geprezen.

25 jaar onderzoek en ontwikkeling door Barco heeft de bioscoopmarkt op technisch vlak ingrijpend verbeterd. Sinds een tiental jaar kan zijn laserprojector, als enige ter wereld, 3D-films tonen in de maximale 4K-schermresolutie tegen 60 beelden per seconde en bij een uitzonderlijke lichtsterkte van liefst 60.000 lumen. Vergeleken met de klassieke Xenon-lamp levert laser uitsluitend voordelen op: ruimer kleurenpalet, betere contrastverhouding, quasi permanente lichtsterkte, betere lichtspreiding, minimale beeldkorreligheid en 40% lager energieverbruik.

Voor filmliefhebbers allemaal iets om je vingers bij af te likken.