Bekende restaurant Chez Léon blaast 125 kaarsjes uit

27/08/2018

In 1893 opende Léon Vanlancker een restaurantje met 5 tafels in de Beenhouwersstraat. Alle latere generaties droegen ook hun steentje bij. Vandaag telt Chez Léon ruim 400 zitplaatsen. Een succesverhaal dat lekkere mosselen en Brusselse scherts serveert.

De Wereldtentoonstelling van 1958 zou het adres op de kaart zetten. Brussel werd de hoofdstad van mosselen met frieten dankzij Chez Léon. De zaak breidde toen uit door de gebouwen ernaast aan te kopen en momenteel beslaat het restaurant 9 aangrenzende huizen. Toch oogt het geheel harmonieus en ademt het wonderwel de charme van weleer in een op-en-top Brusselse sfeer.

Vandaag ziet Rudy Vanlancker, de vijfde generatie, al 32 jaar toe op de handel en wandel van deze Brusselse familiezaak. En neem maar aan dat ze floreert, met dagelijks vele honderden klanten en bijna een ton mosselen die wordt bereid! Het is ontegenzeglijk het grootste Brusselse restaurant qua omzet, klanten- en personeelsaantal. Trouwens, op zaterdag worden er wel vaker 1.400 gasten bediend in dit eetadres, waar Brusselaars én de hele wereld elkaar verdringen.  Het gaat Chez Léon zo voor de wind dat de jongste decennia ook in Frankrijk, Engeland en zelfs in Taiwan een filiaal werd geopend.