België Europees topinnovator in strijd tegen Covid

10/07/2020

Tal van Belgische start-ups blinken uit op het vlak van innovaties om de coronacrisis te lijf te gaan en daarmee is België Europees koploper.

Het Covid-19-rapport over innovaties, samengesteld door UNAIDS Health Innovation Exchange, rangschikt 32 landen volgens de mate waarin zij het coronavirus mee helpen bestrijden. België scoort als vierde beste land, na de Verenigde Staten, Canada en Israël. Als je de rangschikking per stad bekijkt, springen bepaalde Belgische steden, zoals Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven, erboven uit.

Zo krijgen Ergotrics uit Antwerpen met zijn opblaasbare operatiesteunen en Lasercut uit Gent met zijn gelaatsscherm en -bescherming veel lof toegezwaaid. Of de start-up Materialise uit Leuven, dat met 3D-printing een hele reeks hulpstukken maakt, zoals een handenvrije deuropener om de virusoverdracht te beperken.

De Belgische start-ups innoveren dag na dag, elk in zijn domein, om de coronacrisis te bestrijden. Dankzij hun inspanningen ligt België qua innovaties op kop in de Europese wedren tegen corona.