Bergen 75 jaar geleden bevrijd

31 August 2019 - 28 June 2020
Bergen

In het Mons Memorial Museum kan je momenteel, en dat nog tot juni 2020, de Tweede Wereldoorlog als het ware aan den lijve ondervinden.

Deze Expérience Libération 1944 werd gelanceerd ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de bevrijding van Bergen. 

Met een virtual-realityhelm op worden de bezoekers ondergedompeld in een 360°-film, die ze de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog laat herbeleven. Ze kruipen in de huid van acteurs in het conflict: verzetsstrijder, burger, Duitse soldaat of Amerikaanse GI.

Het project is op-en-top Bergens. De beelden zijn gemaakt door het bedrijf Magicowl en in de streek gedraaid, in samenwerking met het Mons Memorial Museum. Het museum wilde afstappen van het traditionele tentoonstellingsconcept. Door cirkelronde beelden te maken, met echte acteurs in echte decors, is de beleving compleet. Geen detail werd aan het toeval overgelaten, anachronismen op de filmlocaties werden verwijderd en historische affiches maakten het decor af.

In een speciaal daartoe uitgeruste zaal van het Mons Memorial Museum wachten 16 virtual-realityhelmen op bezoekers eropuit om een duik in de geschiedenis te nemen.