Fabuleuze foto’s in de Fondation Folon

14 december 2023 - 14 januari 2024
Terhulpen

De Fondation Folon in Terhulpen stelt foto’s tentoon van de overleden Franse fotograaf Jacques-Henri Lartigue.

Amper een half uur van Brussel ligt het fraaie kasteeldomein van Terhulpen in de provincie Waals-Brabant, dat de Folon Foundation en haar boeiende tentoonstellingen huisvest. Momenteel loopt daar Jacque- Henri Lartigue. Moments suspendus. 

Ruim 120 foto’s uit het grootste deel van de 20e eeuw komen aan bod, want fotograaf Lartigue leefde van 1894 tot 1986. Pas tegen het einde van zijn leven brak hij echt door, na een expo in New York, maar zijn talent blijkt al uit zijn allereerste foto’s.   

Wat heeft die befaamde Fransman eigenlijk te maken met de Folon Foundation, vraagt u zich misschien af? Daar is een dubbel antwoord op te geven. Eén: bezoek de expo en dan komt u er wel achter. De band tussen beide valt zó op. Brandt u echter van nieuwsgierigheid, lees dan verder (maar beloof ons de expo toch te bezoeken, goed?). 

Lartigue en Jean-Michel Folon (een gevierd Belgisch artiest) waren goed bevriend en maakten vaak foto’s van elkaar. Zoals een paar van die openhartige die op de expo te zien zijn.  

Komaan, jongens en meisjes van de 21e eeuw! Ga zien hoe het er vóór jullie tijd aan toeging … en geniet ervan!