Oekraïense kunstenaars stellen tentoon in Brussel

19 oktober 2023 - 28 januari 2024
Brussel

Een nieuwe expo, In the Eye of the Storm, brengt een aantal topmodernisten uit Oekraïne bijeen in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.

Kunstliefhebbers kunnen zich laven aan ruim 60 werken van Oekraïense schilders uit de periode 1900-1930, toen de creatieve expressie volop opbloeide in het Oost-Europese land. In die periode had naast de Eerste Wereldoorlog de oprichting van de Sovjetrepubliek Oekraïne plaats. Het waren met andere woorden jaren van belangrijke en enorme veranderingen in de regio.

Onder de getalenteerde artiesten die nu in Brussel tentoonstellen herkennen wie zich in kunstkringen bewegen onmiddellijk namen als Kazymyr Malevych, Alexandra Exter en El Lissitzky. Zij krijgen gezelschap van minder bekende figuren, zoals Oleksandr Bohomazov, Sarah Shor en Mykhailo Boichuk.

De werken zijn een bruikleen van twee Oekraïense instituten: het National Art Museum of Ukraine (NAMU) en het Museum of Theatre, Music and Cinema of Ukraine.  

De expo is dé manier om de herfst en de winter goed door te komen en u te laten inspireren door grote kunstenaars uit het verleden. Waar wacht u nog op? Haal meteen uw tickets!