Stichting Jacques Brel bulkt van de projecten

19/06/2020

Nog altijd koesteren velen intense bewondering voor de grote Jacques, 42 jaar na zijn overlijden. Zowel nostalgici als een piepjong publiek. De aanbidding reikt tot ver buiten de grenzen van Brels Vlakke Land.

Begin juni gaat de Stichting Brel weer open en kunnen bezoekers opnieuw in het rijke universum duiken van nog altijd een van de toppers van het Franse 

lied. Er zijn enkele nieuwigheden, zoals originele kortfilms en een langfilm over Brels laatste levensjaren die hij op de Markiezen doorbracht. 

Ook buiten het gebouw dat aan hem is gewijd aan de Oude Graanmarkt in Brussel wil men de roem van deze bijzondere artiest bestendigen. Zijn dochter, France Brel, liet een nieuwe reizende tentoonstelling maken, 29 oprolschermen met grotendeels onuitgegeven foto’s. De expo is klaar om door het land te trekken. Meer zelfs, zopas is een erg ambitieus project afgerond. Zo zijn alle opnamen van Brel nu in dertien talen ondertiteld. 

Slagroom op de taart is een pas verschenen gloednieuwe driedubbele Blu-Ray-box (ook verkrijgbaar als dvd of cd). Er staan geremasterde versies op van opnamen van twee shows. De derde schijf bevat Brel parle, een interview uit 1971. Het was in de tijd dat Brussel brusselde. 

Vergeet uw bezoek niet te reserveren.