Oscar-nominatie voor Une Sœur

17/01/2020

Dit jaar is een Belgische productie genomineerd voor de prestigieuze Oscars. Voor het eerst sinds 2017.

De Belgische kortfilm Une Sœur is genomineerd voor een Oscar in de categorie Live Action Short Film. De psychologische thriller, geregisseerd door Delphine Girard met Veerle Baetens, Selma Alaoui en Guillaume Duhesme in de hoofdrollen, is een productie van Versus production, in samenwerking met de RTBF.

De film kreeg onder meer de steun van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel (CCA) van de Fédération Wallonie-Bruxelles en van de tax shelter van de Belgische federale overheid.

De in 2018 uitgekomen prent werd al meermaals internationaal bekroond, ook op de Magritte du Cinéma 2019.

De prestigieuze prijs wordt uitgereikt op 9 februari in het Dolby Theatre van Los Angeles op de 92e editie van de Oscars.

Les Petites Mains van Rémi Allier met Jan Hammenecker en Sandrine Blancke, nog een Belgische productie, stond ook op de shortlist, maar viel uitiendelijk niet in de prijzen. 

Het is geleden van 2017 dat een Belgische coproductie genomineerd werd voor deze befaamde onderscheiding. Toen was dat met La Tortue Rouge, geregisseerd door Michael Dudok de Wit en genomineerd voor de categorie Beste Animatiefilm.