FAAM, het virtueel museum van Vlaanderen, van start

28/03/2024

Geen enkel bakstenen gebouw zou ooit groot genoeg zijn om de fenomenale geschiedenis en cultuur van Vlaanderen in te huisvesten. Dus werd resoluut voor een hedendaagse virtuele variant gekozen. Na drie jaar is Flanders All Around Museum (FAAM) uit de startblokken. Een museum dat permanent zal uitbreiden met nieuwe belevingen.

Diverse partners zetten de voorbije drie jaar hun schouders onder een ongemeen boeiend reuzenproject: het Vlaamse roerend, onroerend en immaterieel erfgoed via enkele muiskliks op de website en een app toegankelijk maken voor iedereen. Het initiatief voor dit grootste virtuele museum van dit landsdeel ging uit van de Vlaamse overheid. Maar het werk is niet af. Het zal eigenlijk nooit af zijn, want de bedoeling is dat het rijke aanbod aan musea en erfgoedlocaties continu wordt uitgebreid met nieuwe inspirerende thema’s en verhalen. Zo raakt de bijbehorende regiokaart van dit landsdeel almaar voller. Naast de collecties en topstukken uit de grote bekende musea is er plaats voor het minder bekende maar daarom niet minder boeiende erfgoed. Op redactieworkshops, trefdagen en ontmoetingsmomenten verneemt u er meer over.  

Zowat alle aspecten van het leven tussen Adinkerke en Remersdaal hebben hun stek op de website: wonen, samen leven, werken, leren en ontdekken, eten en drinken, plezier, geloven en twijfelen, games, augmented reality en evenementen.  

Het digitale biedt een meerwaarde, maar laten we niet vergeten dat de authentieke beleving ter plaatse op u wacht.