Bezoek ‘het kleine Père Lachaise’ van Brussel!

06/11/2017

De stad Brussel is gestart met erfgoedwandelingen op het kerkhof van Laken en de begraafplaats van Brussel. Ze stelt drie parcours voor, op het kerkhof en in de grafgalerijen van Laken en op de begraafplaats van Brussel, in de vorm van brochures met historische elementen, anekdoten, opmerkelijke monumenten en graven van prominenten.

Het rijke funeraire patrimonium van Brussel toont de evolutie van de beeldhouwkunst, in haar stijlen, technieken en gebruikte materialen. Tegelijk is het een originele manier om de geschiedenis van de stad te ontdekken aan de hand van de bekende figuren die er begraven zijn: Karel Buls, Jean Volders, César De Paepe, Charle-Albert, Hendrik Beyaert.

De grafgalerijen, uit 1876, op het kerkhof van Laken worden sinds 2012 gerestaureerd. Het zijn de oudste van België. Voortaan zijn ze elke dag open van 8.30 u. tot 16 u. Het is de bedoeling een belangrijke toeristische en erfgoedattractie in Brussel in stand te houden. Tal van bekende figuren vinden er hun laatste rustplaats, zoals Joseph Poelaert, Nicolas-Jean Rouppe, Emile Bockstael …