Zeebrugge Food Logistics verdubbelt opslagcapaciteit voor levensmiddelen

30/07/2020

Binnenkort wordt de haven van Zeebrugge nóg aantrekkelijker voor internationale voedingsbedrijven die Europa willen veroveren. Zeebrugge Food Logistics heeft aangekondigd een nieuwe reuzegrote diepvriezer te bouwen.

In 2011 bouwde Zeebrugge Food Logstics een eerste opslagruimte van 5.000 m² voor diepvriesproducten. Dit unieke gegeven in het hart van Europa was van meet af aan een klinkend succes. ‘Opslag, klaarmaken van de bestellingen, verpakking en etikettering: we bieden een complete service aan onze klanten’, zei directeur-generaal van Zeebrugge Food Logistics, Sylvie Becaus.

Door de almaar stijgende vraag naar dit soort dienstverlening de voorbije jaren werd uitbreiden noodzakelijk. Het nieuwe opslagcentrum is een oplossing voor de groeiende handel met Azië en met de Britse bedrijven op zoek naar een betrouwbare Europese hub.

In de nieuwe reuzediepvriezer is er vanaf 2021 plaats voor 27.000 paletten. ‘De meest recente koeltechnologie en een slimme opstelling moeten een vlottere doorvoer van grote goederenvolumes mogelijk maken. Zo komen er aparte zones voor het klaarmaken van bestellingen, overslag en lossen van de containers. Het doel: een geavanceerd logistiek en distributiecentrum openen voor internationale voedingsbedrijven’, volgens Sylvie Becaus.

Nog een troef voor België, dat al bekend is om zijn logistieke capaciteit.