Noem ze gerust buitengewone oordopjes

21/01/2020

De Belgische start-up Loop komt op de CES in Las Vegas zijn product voorstellen: hightechoordopjes die spitstechnologie en design combineren tot de best mogelijke muziekbeleving en je er toch nog hip laten bij lopen!

Als adolescenten al waren Maarten Bodewes en Dimitri O bevriend. Ze hadden toen beiden een tijdlang last van tinnitus. De Antwerpse ondernemers, niet tevreden over de beschikbare oordopjes, kregen een geniale inval: zelf hun gehoorbescherming ontwerpen!

Dimitro O komt in Las Vegas zijn product promoten: een soort Quies-oordoppen om naar muziek te luisteren terwijl het binnenoor toch beschermd is. ‘Het perfecte huwelijk tussen bescherming en beleving’, vindt hij.

Loop komt met een ronde en holle vorm, wat een unieke akoestiek waarborgt. Elegant ook, en dus onmisbaar tijdens uw volgende concerten. ‘Een natuurlijk geluid, waardoor zowel muziek als stemmen helder klinken, maar minder luid’, vertelt Maarten Bodewes.

Volgens de WGO kunnen ruim 1,1 miljard mensen op aarde gehoorschade oplopen. In Europa zou 1 op 5 jongvolwassenen een gehoorprobleem hebben. Met amper 20 dB biedt Loop dus een echt alternatief om in alle veiligheid uit de bol te gaan!t