En waar staat Brussel in de Week van de Belgische Muziek?

25/01/2024

Tot zondag 28 januari viert het hele land zijn liefde voor de Belgische muziek. Dé gelegenheid voor de Nederlandstalige Brusselse regionale televisiezender BRUZZ om specifiek de Brusselse muziekscene onder de aandacht te brengen.

Het steunpunt voor artiest en muzieksector (VI.BE) en de Vlaamse Radio en Televisie (VRT) organiseren nu al voor de vierde keer de Week van de Belgische Muziek. Een absolute feestweek waarin zowat alle genres net iets vaker airplay krijgen. Wij leggen het oor alvast te luisteren naar Angèle, Lou Deprijck, Mathias Vergels, Zwangere Guy, Raymond van het Groenewoud, Toots Thielemans, Lous and the Yakuzza, Stromae, Blanche … om maar een paar te noemen.

Maar het blijft niet bij luisteren. Als u waanzinnig scoort op de muziekquiz – die nog tot 28 januari loopt – krijgt u mogelijk een mail met de melding dat u gratis concerttickets hebt gewonnen voor Belgische artiesten in de Ancienne Belgique (AB). Of leer tijdens livesessies elke ochtend en avond op radio, tv en het Youtube-kanaal van BRUZZ jong Belgisch muzikaal talent kennen dat een band heeft met onze hoofdstad: Aili, ELES, Zonmai, Gemini Blu … Ook labelbazen, videoclipregisseurs, grafisch designers, programmatoren van concertzalen, eventorganisatoren … kunnen er hun verhaal kwijt.

U komt muzikaal dus gegarandeerd aan uw trekken tijdens de Week van de Belgische Muziek.