Guylian viert 20-jarige samenwerking met Project Seahorse

05/11/2018

Tijdens het laatste staatsbezoek aan Portugal vierde Chocolaterie Guylian haar 20-jarige partnerschap met Project Seahorse, een groep die inzet op de bescherming van het mariene ecosysteem.

In 1998 ging het partnerschap van start tussen de chocoladefabrikant uit Sint-Niklaas, wereldwijd bekend om zijn pralines in de vorm van zeevruchten, en de internationale organisatie Seahorse, die strijdt voor de instandhouding van de zeepaardjes en de oceanen.

Guylian, van meet af aan actief betrokken, werd door de jaren heen de hoofdpartner van de organisatie. Het bedrijf geeft niet alleen aanzienlijke financiële steun maar ijvert via allerlei initiatieven ook voor het voortbestaan van zeepaardjes en hun leefomgeving. Zo exporteert het, in beperkte oplage, wereldwijd doosjes chocolade of organiseert het om de twee jaar een fotowedstrijd waar de nadruk ligt op de bescherming van de onderwaterwereld.

Dit engagement leverde het bedrijf in 2015 trouwens een Grote Prijs voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op door het Koninklijk Belgisch Comité voor de Distributie.

Nadere info over het project vindt u op www.projectseahorse.org.