Belgische bedrijven spelen kampioen op EK voetbal

24/06/2021

De Belgen lopen in de kijker op het EK Voetbal, zowel naast als op het veld. Ruim tien van onze bedrijven tonen er hun kennis, deskundigheid en technologie.

Of ons nationale elftal nu schittert of niet op het veld, wie alleszins al een topscore neerzet op het EK, zijn de tiental Belgische bedrijven die uitblinken in een of ander aspect van evenementenorganisatie.

Een greep uit het aanbod? Bekende namen als Barco uit Kortrijk, EVS uit Luik of Videohouse uit Vilvoorde dragen bij aan een uitgebalanceerde licht-, geluids- of schermondersteuning terwijl NEP Belgium uit Londerzeel een uitgebreid arsenaal aan mensen en camera’s inzet om wedstrijden in verschillende stadions live te capteren. Heel wat voetbalfederaties en scheidsrechters zijn dan weer vertrouwd met de vanishing spray van Expo-Line uit Tessenderlo. Een heldere streep markeert de exacte positie van de defensie en van de bal wanneer er een vrije trap moet worden gegeven. Hoogstens twee minuten later blijft er geen spoortje van het krijt over. PitchTecConcept uit Lede hielp de nieuwe hybride mat heraanleggen in het Wembleystadion in Londen, waar de halve finales en de finale worden gespeeld. Die houdt het midden tussen natuur- en kunstgras, maar combineert de voordelen van beide. Pitagone uit Anderlecht tot slot ziet toe op de veiligheid in enkele stadions.

Wie twijfelt er nog aan het aanzienlijke sportieve en hoogtechnologische potentieel van ons land?