Romelu Lukaku bij topscoorders aller tijden

23/11/2023

In een belangrijke 5-0 overwinning voor het mannelijk voetbalelftal van België werd Romelu Lukaku een van 's werelds topscorers aller tijden.

Romelu Lukaku scoorde vier doelpunten in een wedstrijd tegen Azerbeidzjan, waardoor het Koning Boudewijnstadion trilde van applaus en ontzag.

In de 17e minuut van de wedstrijd begon een reeks schokgolven. Na een paar pogingen in zijn eentje gaf Jérémy Doku de bal door aan Big Rom, die de bal met zijn hoofd dirigeerde als de doorgewinterde veteraan die hij is. Het duurde niet lang voordat Azerbeidzjaanse speler Eddy twee gele kaarten verzamelde en het veld moest verlaten. In de onderbreking die volgde, serveerde Timothy Castagne Lukaku zijn 2-0 op een presenteerblaadje. Daarmee staat Romelu naast Robert Lewandowski in de ranglijst van ’s werelds beste doelschutters ooit.

Op minuut 30 scoorde Lukaku een hattrick. Sommige spelers zouden misschien vrede hebben met een 3-0, maar de man die zijn profcarrière startte bij RSC Anderlecht was uit op de genadestoot: 4-0 dus en niet eens toe aan de rust. Big Rome is de enige Rode Duivel die in één helft ooit 4 goals maakte. Meer nog, hij werd de topschutter in de 2024 EK-kwalificaties, en deed beter dan bekende namen als Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé.

Die rust gunde onze heldhaftige scorer zijn welverdiende … rust. Hij zou op de bank gaan zitten, want stel je voor dat hij zijn doelpuntenoogst verdubbelde! Openda kwam in de plaats, het verging de Rode Duivels prima, doelman Koen Casteels hield de netten schoon. En kijk: op minuut 90 rondde Leandro Trossard af, met een pijnlijke 5-0-slotzege.

België gaat als reekshoofd naar het EK, Romelu Lukaku wordt verafgood als nooit tevoren en Domenico Tedesco sluit zijn eerste jaar als bondscoach af zonder nederlaag.

Wat denkt u? Raakt België tot in de finale?