Ultraloper Karel Sabbe krijgt eigen trail

30/11/2023

De Belgische ultraloper Karel Sabbe kan nu met trots zeggen dat er een trail naar hem is genoemd.

Hij liep al de Marathon des Sables, kent de Pacific Crest Trail als zijn broekzak en zit in een exclusieve groep ultralopers die de Barkley Marathons deden, de zwaarste ultraloop ter wereld, in minder dan 60 uur.

Voor deze opzienbarende prestaties werd Sabbe ereburger gemaakt van het West-Vlaamse Anzegem, waar hij nu al enkele jaren woont, en voor de goede orde kreeg hij enkele trails op zijn naam.

Even toelichten: de gloednieuwe Karel Sabbe Trail in Anzegem bestaat uit enkele lussen die perfect geschikt zijn om te wandelen, lopen en fietsen (de trail loopt over aarden paadjes). De langste lus is 32 km, maar er zijn twee varianten van 16 en een van 14 km voor wie het met ietsje minder kan stellen.

Na zijn ongelooflijke prestaties van dit jaar neemt Sabbe een sabbatical (heb je ‘m?), maar hij komt terug. Hij heeft zijn zinnen gezet op een bescheiden tocht van 3.000 km van noord naar zuid door Nieuw-Zeeland.

Er is ook een kunstmatige heuvel naar hem genoemd, in de Gentse Blaarmeersen; omdat hij hem tijdens zijn trainingen al 1.000 keer zou hebben op gelopen.

O ja, en hij is tandarts. Wat is uw excuus?