Rode Duivels schrijven geschiedenis

22/11/2019

Ze hebben het ‘m gelapt! De Rode Duivels schreven voetbalgeschiedenis met hun zege tegen Cyprus. Daarmee is België, samen met Italië, de 8e ploeg die alle tien opeenvolgende duels van de kwalificatieronde voor een internationaal kampioenschap won.

Deze thuiswinst tegen Cyprus in de kwalificatieronde voor Euro 2020 was verwacht, maar niet op die manier. De Duivels, die nochtans slecht waren gestart toen Ioannou binnenschoot, lieten de toeschouwers zien wat echt voetbal is. Ze haalden hun achterstand in en stuurden Cyprus naar huis met 6-1.

De ploeg zette een prachtprestatie neer met haar uitzonderlijk spel, dankzij Christian Benteke en Kevin De Bruyne, die allebei twee keer scoorden.

Aldus behaalden de Rode Duivels 30/30, een feilloos traject dat hun nummer 1-positie op de FIFA-wereldranglijst nog komt verstevigen, vóór Frankrijk, Brazilië en Engeland. Ongezien in het Belgische voetbal.

Maar de Belgen mogen op nog andere getallen trots zijn. In deze kwalificatieronde toonden ze zich, samen met Turkije, de beste verdedigers, met amper 3 tegendoelpunten in 10 wedstrijden.

Voorts waren ze met 40 gemaakte doelpunten de beste aanvallers, vóór Italië en Engeland, een recordaantal voor één ploeg in deze wedstrijdfase.