Nafissatou Thiam vestigt nieuw record

27/06/2019

Nafi Thiam wint de zevenkamp van Talence, plaatst zich voor de OS van Tokio en vestigt ook nog ’s een wereldrecord. Een nieuwe topprestatie voor de Naamse!

Nafi Thiam deed ons andermaal glunderen van trots op de Décastar 2019 in het Franse Talence, een jaarlijkse atletiekwedstrijd met een tienkamp voor de mannen en een zevenkamp voor de vrouwen. Ondanks een elleboogblessure opgelopen tijdens het speerwerpen won ze de wedstrijd met een score van 6.819 punten, de beste wereldprestatie dit jaar. Sinds ze in 2016 op de OS van Rio goud behaalde, rijgt de olympisch kampioene de zeges aaneen. Nu mag ze in 2020 naar de OS in Tokio.

Kers op de taart: de Naamse ging over 2,02 m en vestigde zo het wereldrecord hoogspringen tijdens een zevenkamp. Ze blijft amper enkele centimeter onder het Belgische record hoogspringen voor vrouwen (buiten een zevenkamp) van 2,05 m, dat op naam staat van Tia Hellebaut, en het wereldrecord van 2,09 m van de Bulgaarse Stefa Kostadinova.

Tijdens de Décastar zette Nafi Thiam de tweede beste prestatie van haar carrière neer. Haar persoonlijke record staat op 7.013 punten, derde op de wereldranglijst in de discipline voor vrouwen, achter de Amerikaanse Jackie Joyner-Kersee (7.291 punten) en de Zweedse Carolina Klüft (7.032 punten). Hopelijk heeft onze rijzende atletiekster nog tal van zeges voor ons in petto!