Kevin De Bruyne uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League

07/06/2022

Voor de tweede keer in zijn carrière wint de Rode Duivel en middenvelder van Manchester City de prijs voor Speler van het Jaar in het Engelse kampioenschap.

Voor de tweede keer in zijn carrière krijgt Kevin De Bruyne de trofee voor beste speler van het seizoen in de Premier League. Een puike bekroning voor de Rode Duivel na een schitterend seizoen bij Manchester City, want het hele Engelse kampioenschap lang was zijn rol doorslaggevend.

In de voorbije vijf jaar heeft de Belg bij de Cityzens zopas zijn vierde titel van kampioen van Engeland binnengehaald. Onze middenvelder kwam tot dertien assists en maakte zelf 19 doelpunten, een persoonlijk record in de Premier League. De Bruyne gaf het hele seizoen lang ook blijk van opmerkelijke regelmaat en in de beslissende wedstrijden overtrof hij zichzelf door te scoren tegen Liverpool, Chelsea en Manchester United.

De titel Speler van het Jaar in de Premier League werd hem uitgereikt na een publieksstemming, in combinatie met de stemming van de 20 aanvoerders uit de Premier League en een expertenpanel. Sinds deze bekroning in 1995 werd ingevoerd, viel hij twee Belgen te beurt: Eden Hazard in 2014-2015 bij Chelsea en vóór hem Vincent Kompany in 2011-2012 bij Manchester City.

Kevin De Bruyne won de prijs eerder al in het seizoen 2019/2020 en schaart zich aldus achter Thierry Henry, Cristiano Ronaldo en Nemanja Vidic, de enigen die hem al twee keer hebben gewonnen.