'Het juiste moment': Eden Hazard stopt met voetbal

12/10/2023

Het is zover: Voormalig Belgisch Rode Duivel Eden Hazard stopt op 32-jarige leeftijd met voetbal.

Hazard, die als zoon van twee voormalige voetballers sportieve genen meekreeg, stapte in december 2022 uit de nationale ploeg. Nu, na 16 jaar en meer dan 700 gespeelde wedstrijden, vindt Hazard het tijd om 'naar zijn lichaam te luisteren en op het juiste moment te stoppen'.

De publiekslieveling deelde die boodschap op sociale media, samen met een aantal foto's uit zijn carrière, waaronder de overwinning die hij in 2019 met Chelsea FC haalde in de finale van de Europa League.

'Ik kon mijn droom waarmaken,' vertelde Hazard, die daarbij benadrukte dat hij het geluk had op zijn pad getalenteerde managers, coaches en medespelers te ontmoeten. Hij bedankte ze allemaal, samen met zijn teams (Rijsel, Chelsea en Real Madrid). Uiteraard ging zijn dank ook uit naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond, waar hij met 126 caps een van de vaakst opgeroepen spelers in de Belgische voetbalgeschiedenis was.

In zijn indrukwekkende clubcarrière scoorde Hazard maar liefst 167 doelpunten. Het hoogste aantal daarvan (110) in het truitje van Chelsea FC.

Wie weet wanneer de volgende Eden Hazard aan de aftrap verschijnt? De tijd zal het uitwijzen. Hij heeft sowieso de verbeelding van Belgische en internationale fans geprikkeld en zal herinnerd worden als een van de grootste Belgische voetballers aller tijden.

We zeiden het al eerder en herhalen het graag: bedankt, Eden!