Grote Belgische delegatie op Special Olympics 2019

15/03/2019

Op 12 maart 2019 gaan de ‘Special Olympics World Games’ van start in Abu Dhabi. Tijdens deze sportcompetitie krijgen atleten met een verstandelijke beperking de kans hun talent te tonen. Ons kleine landje heeft dit jaar één van de grootste delegaties.

Special Olympics is een internationale beweging die sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Zo wil men het zelfvertrouwen, de gezondheid en de mogelijkheden van deze mensen verbeteren. Ook creëert de beweging op die manier meer respect en waardering voor mensen met een verstandelijke beperking. 

De Wereld Zomerspelen, die om de vier jaar georganiseerd worden door Special Olympics, vinden dit jaar plaats in de Verenigde Arabische Emiraten. Alle 190 deelnemende landen, 3.000 coaches, 20.000 vrijwilligers en duizenden toeschouwers worden verwelkomd in 11 sportsites in Abu Dhabi en Dubai. België wordt goed vertegenwoordigd op de spelen met één van de grootste delegaties. Die bestaat uit 29 coaches, 3 stafleden, 64 atleten en hun 16 unified partners. Zowel mensen met als mensen zonder een verstandelijke beperking zullen dus samen sporten. Op die manier hoopt men de sociale inclusie te bevorderen.

Volgens Eddy Beckers, Head of Delegation, zien de Belgische atleten het al helemaal zitten: “Onze atleten en unified partners zijn allemaal ontzettend fier om deel uit te maken van de Belgische delegatie en tellen vol spanning af naar het vertrek. Ze willen bewijzen aan de buitenwereld wat ze in hun mars hebben.”