EK Hockey 2023: Red Panthers en Red Lions op het podium

31/08/2023

Hoewel in de finale geklopt door de Nederlanders behalen de Belgische hockeysters een fraaie zilveren plak. De Duitsers hadden het hard te verduren tegen de Belgische hockeyers en moesten hun het brons laten.

Het nationale vrouwelijke hockeyteam hoopte in het Duitse Mönchengladbach het EK Hockey 2023 te winnen en zich aldus rechtstreeks te plaatsen voor de aanstaande Olympische Spelen van Parijs. Maar hoewel de Red Panthers wisten door te stoten naar de finale dankzij hun puike prestaties, konden ze hun verwachtingen niet waarmaken.

De Belgische hockeysters werden met 3-1 verslagen door de al jaren erg dominante Nederlandse vrouwen, maar deden het toch even goed als in 2017, toen ze ook Europees vicekampioen werden.

Onze mannenploeg vergaarde zoveel internationale titels de voorbije jaren dat ze aan het begin van elke wedstrijd vanzelfsprekend als favoriet uit de prognoses komt. Toegegeven, op het EK 2023 hebben de Red Lions niet gewonnen, maar hoeveel landen kunnen zeggen dat ze in Mönchengladbach op een groot toernooi 12 keer op rij op het podium hebben gestaan?

In een twijfelachtige halve finale verloren de Belgen met 3-2 van de Nederlanders, maar in de troostfinale stelden ze gerust tegen de Duitsers, die nochtans thuis speelden. Hun 2-0-zege levert hun een nieuwe podiumplaats op, met een fraaie bronzen medaille.

Proficiat voor onze hockeyspelers en -speelsters voor hun ongelooflijke internationale prestaties!