Tot eindejaar winterpret alom in Brussel

30/11/2023

It’s the most wonderful time of the year. Winterpret – de jaarlijkse kerstmarkt in Brussel – is terug. En iedereen is welkom, jong en oud!

Geniet tot Kerstmis en daarna (tot 31 december of 7 januari, afhankelijk van het soort activiteit) met al uw zintuigen, dagelijks tussen 12.00 en 22.00 u. Van magische verlichting, glühwein, ijsschaatsen en zoveel meer. Geef uw ogen, oren en smaakpapillen de kost en ga helemaal op in de vakantiesfeer.

De vijf weken jool in hartje hart Europa staan bol van de speciale evenementen: wereldmuziek op het Brouckèreplein, een nachtelijke fietstocht om volop te genieten van de schitterende kerstverlichting, verhaaltjes na schooltijd … noem maar op, Winterpret heeft het.

De 258 shows en stalletjes vormen samen een heus dorp, met het Sint-Katelijneplein, de Anspachlaan en uiteraard de Grote Markt als hoofdlocaties. Maar het gaat verder naar de Kunstberg en zelfs de fraaie Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal (voor de ‘winterdeuntjes’ op zondagnamiddag).

Waar wacht u nog op? Op weg ernaartoe kunt u Focus on Belgium lezen (tenminste als u met het openbaar vervoer gaat). We zien u daar wel!