Nieuwe Duvel als verjaardagsbier

15/03/2021

Brouwerij Duvel-Moortgat in Breendonk, provincie Antwerpen, werd opgericht in 1871. Om haar 150-jarige bestaan niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, besloot de brouwerij een nieuw blond, aromatisch, zacht, evenwichtig en duivels … bier met 6,66% alcoholvolume te lanceren.

Dat lagere alcoholvolume is niet het enige verschil tussen de nieuwkomer en zijn voorouder uit 1923, met 8,5% en bekend om zijn bitterheid. De 666 is zacht, expressief en heerlijk doordrinkbaar. Er werden maar liefst 6 verschillende hopsoorten voor gebruikt. Net als bij de klassieke Duvel liggen de nobele en exclusieve hopsoorten Saaz en Styrian Golding aan de basis en worden ze uitgebalanceerd door vier andere vakkundig geselecteerde hopsoorten, onder meer door de techniek van het droog hoppen. Aangezien 666 ‘het getal van het Beest’ is in de Openbaring van Johannes, mag worden aangenomen dat het geen toeval is als je weet dat het bier Duvel (duivel) heet.

 

Laten we hopen dat de nieuwkomer even succesvol wordt als de klassieke Duvel, die op de prestigieuze World Beer Awards 2020 uit 2.200 concurrenten afkomstig uit ruim 50 landen verkozen is tot beste bier.