Abdij van Averbode lanceert nieuw bier

11/01/2024

Juicht, fans van de norbertijnenabdij van Averbode, want ze brengen een nieuw brouwsel op de markt ter gelegenheid van een speciale verjaardag. Zo viert de abdij het tienjarig jubileum van zijn productenkorf voor het publiek (met onder meer bier, kaas en peperkoek).

De bekende lekkere, ronde, blonde Averbode waar we inmiddels tuk op zijn, krijgt er met Averbode Extra een broertje bij. Waar ‘Extra’ ook voor staat, alleszins niet voor straf, want het is tamelijk licht met een alcoholgehalte van 4,8.

Als u al zit te watertanden, ga dan dit weekend naar Averbode: het bier ligt de eerste drie weken van januari in de abdijwinkel. Vanaf 22 januari is het ook in andere winkels te koop.

De abdijpoort scharniert rond drie provincies (Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg), dus waarom zou u de streek niet verkennen? Duurzaam wandelend natuurlijk! Als wandelen niet zo uw ding is, misschien wel het bezinningscentrum van de abdij of een van de vele culturele evenementen, zoals het jaarlijkse festival Averbode Klassiek.

Op uw gezondheid!