Les Sentiers d’Art, een natuurmuseum

11/10/2019

In de prachtige streek Condroz-Famenne rijgen één grote en 11 kleinere lussen met circuits tussen 7 en 15 km ruim 40 kunstwerken van Belgische en internationale artiesten aaneen. Een echt openluchtmuseum!

Of u nu vertrekt in Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey of Somme-Leuze, de natuur verwent u dubbel, enerzijds met zijn herfsttooi en anderzijds met kunstwerken, het ene nog origineler dan het andere.

U kunt op de website een kaart downloaden of met uw smartphone de QR-code scannen. Zo geniet u optimaal van de trajecten met her en der verspreid 42 kunstwerken en van 7 artistieke en poëtische rustpunten. In een kubus, een vogel, een tipi in het bos … kan de wandelaar even pauzeren en in de zomer zelfs overnachten. Doorgewinterde wandelaars kiezen uiteraard voor 40 à 50 km of meer terwijl de gelegenheidswandelaar het houdt bij een lus van 7 à 15 km. Op uw tocht komt u langs een verbrande stoel, een omgekeerde boomstam, reuzegrote bladknoppen, een macromolecule … kunstzinnige ontdekkingen, de ene nog spectaculairder dan de andere.

Alle trajecten zijn het jaar rond gratis toegankelijk, maar tijdens het jachtseizoen (oktober tot eind december) voor vertrek wel even navraag doen, want sommige bossen zijn mogelijk dicht.