Raf Simons wint voor het tweede jaar op rij CFDA Award

13/06/2018

De Belgische modeontwerper Raf Simons heeft net als vorig jaar een CFDA Award gewonnen. Hij ging aan de haal met de prijs voor beste ontwerper van vrouwenmode.

De Council of Fashion Designers of America Awards zijn de belangrijkste modeprijzen in de Verenigde Staten. Ze worden ook wel de ‘Oscars van de mode’ genoemd. De Fashion Guild, een groep van meer dan 1500 modejournalisten, handelaars en stylisten, beslissen over de nominaties en de winnaars.

Raf Simons wint dit jaar de prijs voor beste ontwerper van vrouwenmode, meteen ook de meest prestigieuze award. In 2017 won Simons zelfs twee keer een prijs, namelijk die voor beste ontwerper van zowel heren- als vrouwenmode. “Dank jullie wel, vrouwen”, klonk het toen hij de prijs uit handen nam van Cate Blanchett. Onze Belgische trots wordt duidelijk erg gewaardeerd in de Verenigde Staten!

Simons werkte jarenlang voor het Parijse modehuis Dior. Sinds 2016 is hij creatief directeur bij Calvin Klein. De modeontwerper werd bekend voor zijn smalle, rechte silhouetten geïnspireerd op punk en gothic.

Ook een andere Belg viel in de prijzen. De Belgisch-Amerikaanse Diane von Furstenberg ontving de Swarovski Award for Positive Change. Deze prijs gaat telkens naar Amerikaans talent dat een positieve bijdrage heeft geleverd aan de modewereld.