Manneken Pis in een jurk

12/10/2023

In de loop der jaren kreeg het iconische Brusselse beeldje van Manneken Pis heel wat uiteenlopende en opvallende outfits aangemeten. Nu draagt Manneken Pis voor het eerst in de geschiedenis een jurk.

En wat voor jurk! Uiteraard zijn er in België heel wat modeontwerpers actief. Denk maar aan de Antwerpse Zes, bijvoorbeeld. Dit specifieke kledingstuk heeft alles te maken met de in Brussel geboren Belgische ontwerpster Diane von Fürstenberg.

Het nieuwe pakje verwijst naar de 50ste verjaardag van de zogenaamde wikkeljurk, die von Fürstenberg ontwierp. Haar ontwerp uit de jaren '70 bestond uit een jurk tot op de knie en een top met lange mouwen. Die werden zó populair dat in 2004 een boek werd uitgegeven rond de wikkeljurken van de Belgische ontwerpster die door beroemdheden over de hele wereld werden gedragen.

De gevierde ontwerpster vond het een hele eer om de outfit voor het wereldberoemde Manneken Pis te mogen ontwerpen en wees erop dat de jurk misschien wel de fluïditeit van Manneken Pis symboliseert.

De creatie in groen en wit van de Belgische modegoeroe zal ook te zien zijn tijdens een tentoonstelling rond Diane von Fürstenberg in het Brusselse Mode & Kant Museum.

Wie weet, misschien draagt het beeldje in de toekomst nog wel vaker een jurk ...