Een pluim op Belgiës hoed

11/05/2023

Zonder pet op kwam je vroeger zelden buiten en tegenwoordig zijn ze weer helemaal in. Welke vielen het meest op? Die met het label Made in Belgium.

City Sport, een pettenfabrikant uit het West-Vlaamse Ardooie (even ten noordoosten van Roeselare) die al bijna 125 jaar bestaat, is aan een tweede leven toe.

Of het dankzij de populaire tv-show Peaky Blinders is of gewoon dankzij hoge gasten met eentje op, petten zijn terug. En vooral de petten van City Sport liggen goed in de markt. Tot de fans behoren David Beckham, Lenny Kravitz en wijlen Arno.

Het bedrijf werd in 1896 opgericht door Victor Declercq en zijn echtgenote Marie Olivier en ruim een eeuw en drie generaties later is het nog altijd in familiehanden.

Niet alleen in familiehanden, maar zoals gezegd, ze worden ook in België gemaakt, in een atelier in Ardooie waar een veertigtal ambachtslui naarstig aan de naaimachines staan.

Volgens Tom Declercq, vierde generatie, droeg je vroeger een pet tegen de winterkou maar is het sinds kort een echt modeartikel.

Petje af voor dit Belgisch ambachtelijk bedrijf!