Drievoudige Belgische medailleoogst op WK Podiumkunsten in Los Angeles

17/08/2023

Twee vingervlugge Walen, Maxime Mandrake uit La Louvière en Maxime Croisé uit Waterloo, toveren op het WK Podiumkunsten in Los Angeles twee gouden en één zilveren medaille tevoorschijn in de goochelkunst.

Van 28 juli tot 6 augustus vond in Los Angeles de 26e editie plaats van het Wereldkampioenschap Podiumkunsten. Honderden innternationale artiesten zakten voor de gelegenheid af naar de Stad van de Engelen om hun vaardigheden in diverse kunstgenres te tonen: muziek, dans, theater, circus … maar ook magie. België is blijkbaar bedreven in kunstjes op professioneel niveau opvoeren, want het stuurde maar liefst twee vertegenwoordigers: de twee Maximes.

De 26-jarige Maxime Mandrake uit Houdeng-Goegnies, een deelgemeente van La Louvière, in Henegouwen en woonachtig in het Waals-Brabantse Eigenbrakel is al van zijn 18e beroepshalve bezig met magie en gespecialiseerd in goocheltrucs. Voor zijn nummer in de verplichte categorie Sleight of Hands behaalde hij goud, voor het vrije nummer in Magic Open zilver. Hij keert niet alleen met edelmetaal terug maar ook met sterretjes in de ogen, van zoveel enthousiasme om al die onvergetelijke ontmoetingen ginds. En nadat hij in Las Vegas zijn idool, David Copperfield, nog even te zien heeft gekregen.

Zijn halve naamgenoot, de 22-jarige Maxime Croisé uit Waterloo, van zijn kant spreekt van een uitzonderlijke menselijke, professionele en artistieke ervaring in LA. En hij neemt zich voor zijn passie te combineren met zijn opleiding ondernemerschap.