Baldur’s Gate 3: Belgisch videospel verovert de wereld

10/08/2023

Videospel Baldur’s Gate 3 van de Belgische Larian Studio’s is het meestbesproken roleplayinggame van de zomer.

In dit spel, dat zich ruim een eeuw na zijn voorloper afspeelt, is het personage de gevangene op een vliegend schip dat wordt aangevallen. Hij ontsnapt tijdens de aanval en het schip verongelukt, maar het personage moet nog van de parasieten verlost raken die de geweldenaars bij hem hebben ingeplant. Avontuur gegarandeerd!

Larian Studio’s uit Gent zit al sinds 1996 in de sector van de videospelen. Het werd opgericht door Swen Vincke. Hoewel Larian vooral bekend is van de veelgeprezen Divinity-reeks, maakt het ook educatieve spelletjes. Het begon in 1997 met The LED Wars en nu drukt het zijn stempel op het kennisspel Dungeons & Dragons.

De videospelen Baldur’s Gate zijn namelijk gebaseerd op het bekende en erg populaire D&D-universum, een roleplayingtafelspel dat uitkwam in 1974 en dat in de sf-serie Stranger Things uit 2016 breed werd geprezen. Hoewel alle spelen in de reeks vrij goed aanslaan, steeg Baldur’s Game 3 er wel boven uit, want het kreeg meteen de hoogste waardering van alle spelen van 2023.

Het succes van het spel hoeft niet te verrassen, aangezien de producent de internationale markt beheerst. Vanuit Gent breidde Larian zich uit naar andere Europese landen, zoals Spanje en Ierland, maar het heeft ook studio’s in Noord-Amerika en Azië.

Bent u een van de spelers die dit Belgische product naar de top van de lijst met bestverkochte spelen op Steam heeft gejaagd? We horen het graag.