Howest Kortrijk, absolute wereldtop in gaming

06/10/2021

Computerspelletjes iets voor IT-nerds? Nee, het is een zaak voor professionals. De opleiding Digital Arts and Entertainment van gamehogeschool Howest uit Kortrijk staat dit jaar op 1 in de categorie Best Game Design and Development. Pure wereldtop.

Wie aan Howest afstudeert, is zonder overdrijven meester-tovenaar in het ontwerpen van computerspelletjes. Noem een van de meest gespeelde wereldwijd en de kans is groot dat een oud-student er heeft aan meegewerkt. Die vakkundigheid is ook The Rookies niet ontgaan, uitgegroeid van designwedstrijd in 2009 tot een internationaal geroemde adviesorganisatie van jonge, creatieve ontwerpers voor de gamingindustrie en de grootste studio’s ter wereld. Jaarlijks rangschikt ze de scholen waar ze toptalent meent te bespeuren. Dit jaar moeten negen scholen uit Zweden, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en Singapore Howest laten voorgaan.

Echt verbazen hoeft die prestatie nochtans niet. Werkkracht, perfectie, competitie, verantwoordelijkheidszin, zelfstandigheid, oog voor detail zijn de kernwoorden en doelstellingen op Howest, net als in een authentieke werkomgeving. Dat werpt duidelijk zijn vruchten af in de werkstukken.  Daarbij oefent de school een sterke aantrekkingskracht uit op buitenlandse studenten, mede dankzij de relatief lage studiekosten en de overwegend Engelstalige opleiding.

Wilt u uw fascinatie voor gaming professionaliseren of ziet u een baan in een film- of animatiestudio wel zitten? Hou dan HOWEST in gedachten.