DEVILTIME gaat online: Rode Duivels krijgen Roblox-spel

24/11/2022

Fans van de Rode Duivels, het nationale voetbalteam van België, kunnen op het online spelplatform Roblox een geheel nieuwe virtuele wereld verkennen gewijd aan hun helden.

Het platform is vooral populair bij 8- tot 16-jarigen en biedt gebruikers de mogelijkheid om niet alleen spellen te spelen, maar ook om ze te programmeren of spelletjes te spelen die geprogrammeerd zijn door andere gebruikers.

De Roblox-wereld van het Belgische elftal heet DEVILTIME en wordt beschreven als ‘een voetbalgekke plek’ met allerlei minigames. De digitale omgeving omvat een groot stadion en verschillende kleinere velden waar spelers sportieve uitdagingen kunnen aangaan om punten te winnen. Deze punten worden weergegeven als vlammen en drietanden.

Er is voor elk wat wils in DEVILTIME, want spelers kunnen naast die minigames een virtueel concert bijwonen van Oscar and the Wolf, een Gentse elektropopgroep rond zanger Max Colombie. Hun nummer Warrior is het officiële lied van België voor het WK-voetbal van 2022.

De ontwikkelaars hebben daarom een concertzaal opgenomen in hun Roblox-wereld, bovenop het stadion en de andere sportruimtes.

De virtuele wereld is ontwikkeld door Yondr, een Belgisch bureau uit Beveren, vlakbij Antwerpen. Het is gespecialiseerd in immersieve technologie en heeft in 2019 een prijs gewonnen voor een virtualrealityfilm over de haven van Antwerpen, waarmee ze grote spelers als 20th Century Fox versloegen.

Het VR-agentschap produceerde eerder al een Roblox-wereld met de Belgische modeketen JBC in samenwerking met zangeres Camille, die daarmee de eerste Belgische popster met een virtueel concert werd.