Baldur's Gate 3 blijft maar winnen

14/12/2023

Baldur's Gate 3, de videogame ontwikkeld door het Belgische Larian Studios, zegevierde bij de Game Awards in Los Angeles.

Het is echt het geschenk dat blijft verrassen. De game, die de avonturen volgt van een hoofdpersoon die uit gevangenschap weet te ontsnappen wanneer een vliegend schip wordt aangevallen, verzilverde zes van de acht nominaties bij de Game Awards, die worden vergeleken met de Oscars.

Te beginnen met de grootste: Baldur's Gate 3 won Game van het Jaar. De prestigieuze award werd overhandigd aan CEO Swen Vincke door hartenbreker Timothée Chalamet. De game won ook Best Role-Playing Game, Best Multiplayer, Best Performance (voor Neil Newborn), Best Community Support en uiteraard ook de publieksprijs (gekend als The Players' Voice).

Het enorme succes volgt op een gelijkaardige stunt bij de Golden Joystick Awards, waar de game anderen overtrof in niet zes maar zeven categorieën.

Na zeven Golden Joysticks en zes Game Awards kunnen we gerust zeggen dat dit ontegensprekelijk een Belgisch succesproduct is.