Allemaal naar het strand met de smurfen!

15/09/2022

Zowat 8 ton plastic afval komt terecht in onze oceanen. Onze beroemde smurfen scharen zich achter het Europese initiatief EUBeachCleanup, dat iedereen oproept tot een schoonmaakactie op het strand.

De hele maand september én oktober trekken duizenden dus naar het strand om het plastic afval op te rapen, dat een echte plaag is voor de mariene fauna en flora. Ook de VN doet mee aan dat bewustmakingsproject, dat perfect aansluit bij de 17 duurzameontwikkelingsdoelstellingen (SDG). En vooral die om de vervuiling van onze zeeën tegen te gaan.

Ook de smurfen springen mee op de campagnekar. De stripfiguurtjes en SDG-ambassadeurs die in hun avonturen steevast waarden als solidariteit en respect voor de natuur en het milieu voorstaan.

In 2019, vóór de pandemie, waren zo’n 160.000.000 mensen betrokken bij en geïnformeerd over EuBeachCleanup.

Uiteraard doet ook België zijn duit in het zakje. Op 17 september wordt op de Grote Markt van Brussel een bewustmakingscampagne afgetrapt, want de zee begint … aan het rioolrooster.

Onze oceanen beschermen, is onze planeet beschermen.  Wel, alle beetjes helpen, zeker als we met velen zijn. Waar u ook ter wereld bent, u kunt het initiatief steunen. Ga massaal naar het strand of naar de rivieroevers en wie weet ontmoet u wel een smurf in volle actie.