Fernando Botero houdt halt in Bergen

07 October 2021 - 30 January 2022

Het Museum voor Schone Kunsten van Bergen (BAM) wijdt een groot retrospectief aan de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero, bekend om zijn bolle en wulpse figuren. Deze expo, die loopt tot 30 januari 2022, is de eerste over deze wereldbefaamde kunstenaar in België. Ze toont welke thema’s Botero aan het hart liggen, namelijk stierenvechten, het circus, Latijns-Amerika, stillevens en verwijzingen naar kunstgeschiedenis.

Van meet af aan herschiep hij bekend werk van Europese kunstenaars (zoals zijn Mona Lisa uit 1978) en blies ze op bijna komische manier op. Vaak waren het wervelende figuren met overgewicht, zodat ook zijn beeldhouwwerken er altijd heerlijk absurd uitzien.

 

De expo Fernando Botero, au-delà des formes is een goede gelegenheid om de brede thematiek van de kunstenaar voor te stellen: stillevens, naakten, genrestukken … aan de hand van een vijftiental minder bekende werken uit de BAM-collectie. Ook belangrijk werk ontleend aan prestigieuze musea, naast doeken, tekeningen en beeldhouwwerk uit internationale private verzamelingen staan tentoon. Op de Grote Markt van Bergen staat een monumentaal beeld dat de zichtbaarheid van de expo moet verhogen.

Bereid uw bezoek voor op de museumwebsite.