Zoom: twee weken fotografie in Anderlecht

07 december 2023 - 17 december 2023
Brussel

Hé – jij! Ja, jij! Laat alles vallen en hop naar Autonomie, een multidisciplinair kunstencentrum in Anderlecht, voor een viertiendaagse van de fotografie.

Goed. ‘Zoom, la quinzaine de la photographie à Bruxelles’ (Zoom, de viertiendaagse van de fotografie in Brussel) brengt niet twee, niet drie maar liefst 11 fototentoonstellingen samen in één gebouw op amper enkele minuten gaans van metrohalte Lemonnier. Zoom zeker ook ’s in op en in het gebouw zelf.

Start gelijkvloers, met werk van Bruno D’Alimonte en een blik op ZOOM-baas Philippe Marchals eigen collectie. Ga dan naar de eerste verdieping voor twee opmerkelijke reeksen: M. M van Gilbert Pedinielli en Cuba Si 64 van de Litouws-Franse kunstenaar Una Liutkus. 

Vooruit nu, want er komen nog twee verdiepingen met indrukwekkende fotografeerkunst om de spreekwoordelijke hoek kijken. Ontdek vervolgens Stéphanie Moris, Olivier Borst, Philippe Kessel, Philippe Adamantidis, Marc Philippe Legein, Jilali Lahouari en Martine Cecchetto. 

Al die prachtfoto’s geven je genoeg energie om tot helemaal boven te komen, waar werk van Bruxelles Pixels op je wacht! Zij hebben Instagram-legendes als Eric Ostermann en Lionel Maelfeyt onderdak, maar het hele collectief beheerst de kunst van schrijven met licht. 

Hier vind je nadere info over wanneer en waar je de expo kunt bezoeken.

Twijfel je nog? Fotografiefan, druk nu af en voel meteen de klik.

Wij kennen de weg al.