Zilveren Leeuw voor Fien Troch

10/09/2016

Op het internationaal filmfestival van Venetië kreeg de Belgische regisseuse Fien Troch een Zilveren Leeuw voor haar film Home. De cineaste ontving de prijs voor beste regie in de Orrizonticompetitie, een nevencompetitie voor vernieuwende filmmakers.

Fien Troch is door het dolle heen na de ontvangst van een zilveren leeuw: “Toen we het nieuws van de selectie vernamen was het al feest, maar nu is het hek helemaal van de dam”, aldus Fien Troch vanuit Venetië. “Je werkt jaren aan een project en dan is zo'n prijs een zeer welkome garantie dat je film een mooi leven tegemoet gaat.”

De vierde langspeelfilm van de Belgische regisseuse brengt het verhaal in beeld van een groep terneergeslagen tieners, die voortdurend op zoek zijn naar opwindende activiteiten om hun zwaarmoedig leven te ontvluchten, en de volwassenen uit hun omgeving. In deze gespannen situatie belandt de 17-jarige Kevin bij zijn tante, nadat hij uit een instelling ontslagen wordt. De film haalt prangende vragen aan over verraad, vriendschap, vertrouwen en loyaliteit.

Nu de wereldpremière van Home achter de rug is, verhuist de film naar Toronto (Canada) om er voorgesteld te worden binnen de categorie Platform. In België wordt de film officieel voorgesteld op het Film Fest Gent en vanaf begin januari 2017 kan het grote publiek Home bewonderen in de Belgische zalen.