West Side Story

03/03/2020

De beroemde musical wordt opnieuw opgevoerd op Broadway, in een remake van de Belgen Ivo Van Hove (regisseur) en Anne Teresa De Keersmaeker (choreografe).

Voor het eerst sinds hij in 1957 werd geschreven kreeg de iconische musical een remake. Het oorspronkelijke werk van Jerome Robbins, verfilmd in 1961 en toen tienvoudig Oscarwinnaar, is dus diep geworteld in de 21e eeuw.

Inhoudelijk blijft het verhaal trouw aan de Shakespeariaanse traditie van Romeo en Julia maar qua vorm werd het volledig opnieuw gechoreografeerd door Anne Teresa De Keersmaeker.

Het breekt met de gebruikelijke vloeiende lijn en wordt nerveuzer, dynamischer. De spelers bewegen zich door de immense strak gehouden ruimte met als achterwand een reuzescherm waarop filmbeelden zijn geprojecteerd.

Ook revolutionair: de traditioneel overwegend blanke rolbezetting is ingeruild voor Spaanstaligen, gekleurde of zwarte mensen.

Ook de filmwereld maakt zich op voor een remake van West Side Story, met Steven Spielberg als regisseur. De film wordt in december verwacht.