Innovation Award voor België op ‘s werelds grootste techbeurs

26/01/2023

In de marge van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas kreeg België de Innovation Award uitgereikt na een vergelijkende analyse van tal van landen.

Jaarlijks vindt in januari in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats, de grootste beurs ter wereld voor technologische innovaties op het vlak van elektronica voor het grote publiek. Uiteraard worden de Belgische bedrijven ginds internationaal opgemerkt.

Die zichtbaarheid schittert dit jaar nog méér dan anders.Zo reikte de Amerikaanse Consumer Technology Association, de organisator van de CES, tijdens haar openingsplechtigheid een prestigieuze Innovation Award uit aan België. Die prijs kwam er na een uitgebreide vergelijkende analyse van de praktijken die de verschillende landen hanteren.

De beslissende objectieve criteria zijn heel divers. Ze kijken naar hoe de Belgische overheden staan tegenover technologieën, milieubescherming of factoren als de snelheid en kostprijs van breedband. Ook maatschappelijke aspecten waren overwegend, zoals het begrip diversiteit, de man-vrouwverhouding op de werkvloer, respect voor de belangrijkste bevolkingscategorieën op basis van leeftijd of etnische afkomst. Ook de vrijheid van denken en de vrije meningsuiting in het land bepaalden mee naar wie de prijs ging.

Belgisch consul-generaal Gunther Sleeuwagen tijdens de prijsuitreiking:

‘Het is een prachtkans voor de erkenning van de technologische innovatie Made in Belgium, die onze middelen en creativiteit gecombineerd inzet om oplossingen te vinden voor bepaalde kwesties en problemen die de meeste mensen overal in de wereld bezighouden.’