Wanneer een Luikenaar zijn intrede doet in Buckingham

25/04/2019

Kent u de Welsh Corgi Pembroke, dat hondenras uit Wales? Die kleine beestjes (25 à 30 cm groot), met wit en ros haar en een soort vossenkop, zijn de lievelingetjes van koningin Elisabeth II. Sinds ze in 1944 voor haar 18e verjaardag corgi Susan cadeau kreeg, heeft ze er al een dertigtal gehad.

Deze decennialange vriendschap bracht de Belgische regisseur Ben Stassen op het idee van een 3D-animatiefilm. Na zijn studie Politieke Wetenschappen in België gaat hij aan de University of Southern California filmgeschiedenis studeren. Terug in ons land richt hij in 1994 het bedrijf Wave Pictures op, dat succesfilms aflevert die gebruikmaken van speciale digitale effecten. Zijn eerste langspeelfilm helemaal in 3D, Fly Me To The Moon, komt in 2008 in Europa uit, daarna in Noord-Amerika.

Zijn recentste prent, Royal Corgi, momenteel te zien op het witte doek, vertelt over de voor- en tegenspoed van de lievelingshond van de Britse vorstin. Op het toppunt van zijn roem valt Rex in ongenade door een enorme blunder tijdens een bezoek van de president van de Verenigde Staten. Afgelopen met de koninklijke pracht en praal. Rex moet tijdelijk op de vlucht en zal de wet van de straat aan den lijve ondervinden. Maar hij zal niet rusten voor hij opnieuw de lievelingshond van Hare Majesteit is.