Van top-dj straks naar topacteur?

29/07/2022

De hele wereld is allang vertrouwd met de verbazingwekkende dj-kunsten van de Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike. De eerste speelt nu ook de hoofdrol in de Vlaamse actiefilm H4Z4RD van regisseur Jonas Govaerts.

Dimitri Vegas had al enige ervaring met film. Van kindsbeen af was het zijn droom en hij volgt al jaren acteerlessen. Zowel wat er zich achter als voor de schermen afspeelt, boeit hem. Eerder al kreeg hij bijrollen in buitenlandse films.

Nu kruipt hij in de huid van het hoofdpersonage Noah Hazard, een goedbedoelende maar onverantwoordelijke  jonge Antwerpenaar verzot op zijn gouden Lexus-sportwagen met gepersonaliseerde nummerplaten, zijn vriendin Lea en zijn dochtertje Zita. Maar hij wordt meegesleurd in een doldwaze race in zijn stad en hij moet hemel en aarde verzetten om te vermijden dat het avontuur fataal uit de hand loopt. Het knotsgekke verhaal ijlt vooruit en vertoont cartooneske en surrealistische trekjes. Dimitri ziet sterke gelijkenissen met zijn rol. Als hij niet op z’n 18e naar Mallorca was vertrokken met dj-ambities, was hij misschien wel een Noah Hazard geworden.

Naast acteur werkte Dimitri als producer mee aan de blitse soundtrack van de film, een mix van de grootste danceklassiekers van de voorbije twintig jaar.

H4Z4RD, warm aanbevolen om een minder bekende zijde van ster-dj Dimitri Vegas te leren kennen.