Wallywood, actie!

08/03/2019

Zowel het grote publiek als de cinefiel kan voortaan in een app alles te weten komen over de locaties van films opgenomen in Wallonië. Deze app, voor iOS en Android, is uitsluitend bestemd voor langspeelfilms. Hij wordt officieel voorgesteld tijdens het evenementenweekend 'Wallywood on Tour(ne)' op 27 en 28 april 2019.

Er zijn op die data allerlei activiteiten gepland over heel Wallonië, met name zes echte schijnopnames. De man in de straat kan, gewoon door zich vooraf in te schrijven, als tegenspeler fungeren van zijn favoriete acteurs. Zo kunt u bijvoorbeeld samen met Benoît Poelvoorde op de set staan. Uiteraard zijn de acteurs er niet écht bij, maar worden ze in de postproductie geïntegreerd om de illusie te wekken dat zij uw tegenspeler zijn.

Zowat twintig jaar na de oprichting van Wallimage, vlak na de uitreiking van de Gouden Palm aan de gebroeders Dardenne in 1999 voor hun film Rosetta, steunt dit regionale investeringsfonds onverminderd de Waalse audiovisuele sector. Van de 400 producties die sinds 2000 aldus zijn gefinancierd, zijn er 195 deels in België gedraaid. Die rijkdom wil de app Wallywood nu uitspelen.