Van Buuren Museum & Tuinen in Brussel

06/03/2020

Het art-decohuis van het mecenassenechtpaar Van Buuren (David, 1886-1955 en Alice, 1890-1973) valt op door zijn schilderijencollectie en zijn schitterende tuinen die open zijn voor het publiek.

Mevrouw Van Buuren had voor haar dood de wens uitgesproken dat het pand sinds 1970 een stichting van openbaar nut zou zijn. In de geest van de oprichtster moet het alle maatregelen nemen die nodig zijn voor de instandhouding van de schilderijen, meubels en voorwerpen in de villa, met de omliggende tuinen omgebouwd tot museum. Die laatste zijn open voor het publiek, naast het Labyrint, het Hooglied en de aangrenzende Tuin van het Hart.

Je mag uiteraard niet vergeten de indrukwekkende collectie schilderijen te gaan bekijken van vooraanstaande 16e-20e-eeuwse kunstenaars: uit de entourage van Pieter Bruegel de Oudere, James Ensor, Henri Fantin-Latour, Constant Permeke of Gustave Van de Woestyne. En geregeld worden in deze uitzonderlijke art-decoparel tijdelijke tentoonstellingen gewijd aan werk uit andere kunstcollecties.

Kom meer te weten over het Van Buuren Museum&Tuinen, gelegen aan de Leo Erreralaan 41 in 1180 Brussel. Alle dagen open, behalve op dinsdag, van 14.00 u. tot 17.30 u.