Belgische band Noa Lee brengt Airship uit, puur muzikaal genot 

09/11/2023

Noa Lee, een Belgische band rond pianiste Nina Kortekaas, heeft zijn eerste volledige album uit, Airship.

Meeslepend dromerige synthpop is precies wat je mag verwachten van dit heerlijke debuut (als je tenminste hun titelloze EP uit 2021 niet meerekent). Deze vier jonge Belgen weten duidelijk waar ze mee bezig zijn. 

De band gaf al een deel van het album weg; de singles After Years, Bleed, Elephant en Bend werden vóór de overige tien songs op de wereld losgelaten. 

De plaat valt echt op door de indringende tekst en door de manier waarop de opmerkelijke stem van de jonge Nina die vertolkt. 

Misschien hoorde u eerder al van Nina Kortekaas, van haar periode bij andere groepen en muzikanten als Portland (met frontman Jente Pironet), The Radar Station en Admiral Freebee, om er maar enkele te noemen. Zo was Airship hét vehikel bij uitstek om de fans te tonen wat ze van Nina Kortekaas mogen verwachten wanneer ze in de schijnwerpers treedt. 

Uiteraard is de band meer dan Nina alleen. We onderstrepen ook het muzikale vakmanschap van haar bandgenoten Sebastian Leye (gitaar), Boris Van Overschee (basgitaar en toetsen) en Robbe Broeckx (drums en achtergrondzang). Samen de perfecte mix van heerlijk Belgisch talent en meesterschap. 

Waar wacht u nog op? Overtuig uzelf!