Belgische animatiefilms hebben wind in de zeilen!

26/09/2017

Geoffrey Coppin heeft de Oscar voor Beste Speciale Effecten gewonnen voor de animatiefilm “The Jungle Book”.

Geoffrey Coppin uit Lessen vestigde zich enkele jaren geleden in Londen om aan zijn carrière van infograficus te timmeren. Omdat hij onder meer voor dure films als Pirates of the Caribbean, Ant-Man en The Dark Knight Rises heeft gewerkt, stelt Moving Pictures Company (MPC) hem aan het hoofd van een ploeg lighters, dus om de belichting van 3D-elementen te bedienen en de filmsequenties te animeren.

Dit jaar hebben hij en zijn ploeg voor “The Jungle Book” de Oscar voor Beste Speciale Effecten gekregen, een filmonderscheiding waar ze erg blij om zijn. Daarmee houdt het echter niet op voor het Londense bedrijf. De ploeg van Adam Valdez won al een Oscar voor “Life of Pi” en ze werd bij eerdere Oscarplechtigheden al acht keer genomineerd.

Volledig door Belgen geproduceerde animatiefilms zijn onder meer de kortfilms “Paniek in het Dorp” (2010) en “Panique tous courts” (2017) van regisseurs Vincent Patar en Stéphane Aubier, “Sammy’s Avonturen en Het Magische Huis” van Ben Stassen. En niet te vergeten Nicole Van Goethem, die in 1985 de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm won met “Een Griekse Tragedie”.

Vast staat dat de Belgische animatiefilm een mooie toekomst wacht.