Angèle en Roméo Elvis winnen NMA’s!

14/11/2019

Beide Belgische artiesten hebben andermaal van zich laten horen. De twee Brusselaars, broer en zus, haalden zaterdagavond de prestigieuze NRJ Music Awards binnen.

Niet dat het er niet zat aan te komen. De Belgische artieste Angèle, in maar liefst vijf categorieën genomineerd, won in Cannes verpletterend de prijs voor beste vrouwelijke Franstalige artieste van het jaar. Ze was de publiekslieveling, met 44% van de stemmen, en liet de andere genomineerden uit haar categorie, namelijk Aya Nakamura, Jenifer, Vitaa en Clara Luciani, ver achter zich.

Positief nieuws dat niet alleen komt, want Tout Oublier, dat ze samen met haar broer, Roméo Elvis, zingt is ook uitgeroepen tot beste Franstalig lied van het jaar. Onbetwistbaar een succes waarop de twee Brusselaars trots mogen zijn, gezien de weg die ze de voorbije drie jaar hebben afgelegd. Ze vullen elkaar aan qua stijl, een mix van pop en rap, wat leidde tot deze hit die iedereen kent, ongeacht het soort publiek.

Het succes doet geen afbreuk aan hun eenvoud, want ze nemen de prijs in alle bescheidenheid aan, getuige de enkele woorden die Roméo Elvis na zijn zus sprak: ‘We proberen te genieten van het moment, we ontdekken, het is ons eerste grote gala (…). Het is cool nu samen met m’n zusje op te treden, gelukkig is zij erbij, want zonder haar was het lastiger geweest.’