See Telecom werkt mee aan groot project in Zweden

15/07/2020

See Telecom is een van de leidende bedrijven in Europa dat innovatieve oplossingen aanreikt op het vlak van glasvezels en radiofrequentie. Vandaag stapt het in een groot project in Zweden.

See Telecom, opgericht in 1972, met zetel in Baulers bij Nijvel, heeft 75 mensen in dienst, waaronder ingenieurs, technici en arbeiders.

Aanvankelijk was het vooral bezig met kabeltelevisie en later is het begonnen met streaming. Recent heeft het zijn aanbod uitgebreid met specialisatie in radioverbindingen in besloten ruimten zoals tunnels, boorplatformen, metro’s …

Zijn unieke beheersing van deze spitstechnologie dreef het Belgische bedrijf in de armen van de Zweden, voor de aanleg van het nieuwe stuk Europese autoweg (E4) rond Stockholm.

See Telecom zal software leveren voor engineering, systeemontwerp en beheer die de transmissie van FM en DBA alsook publieke veiligheidsnetwerken mogelijk maken. Alle ontworpen systemen zijn berekend op toekomstige ontwikkelingen qua geolocalisatie of 5G bijvoorbeeld.

De Zweden denken dat de ring rond Stockholm een van de langste tunnels ter wereld wordt waar dagelijks ruim 100.000 voertuigen door zullen rijden.

Een technologisch hoogstandje met een vleugje Wallonië, dankzij de inbreng van See Telecom.